Udgivet i Skriv en kommentar

Wednesday-kollektionen

Wednesday X Enid på forskellige garnbaser

I begyndelsen af 2023 farvede jeg en kollektion af garn inspireret af hitserien Wednesday. Serien, der handler om den stærke og intelligente Wednesday Addams fra den ikoniske Addams-familie, er visuelt fantastisk flot og har et væld af flotte farver og smukke kontraster.

Wednesday-kollektionen består af forskellige pastelfarver med sorte strejf for en smuk dybde og kontrast i farvespillet.

Wednesday er dyster og altid klædt i sort, og da hun møder den unge varulv Enid, som altid er et virvar af smukke pasteller og godt humør. De to modsætninger bliver venner – og netop kontrasten mellem de to og deres farveuniverser er fantastisk.

Derfor er serien af Wednesday x Enid garnet fra Tinki Fibres en hyldest til forskellighed, venskab og stærke kvinder.

Se alt garn i kollektionen her.

Hylderne er blevet fyldt op ad flere omgange, og bliver det igen i løbet af foråret 2023. På Merino Sock strømpegarnet har den været farvet op med micro striping effekt, som betyder, at når du strikker strømper med garnet, så bliver hver anden omgang sort og hver anden omgang farverig. På de andre baser, altså Silky Merino, Silk Mohair/Kid Silk og Fingering Merino, er pastelfarverne dominerende og har sorte strejf, som giver en flot effekt strikket op.

Udgivet i Skriv en kommentar

Mød Tinki Fibres her i 2023

Noget af det bedste, jeg ved, er at komme ud på messer og strikkefestivaler og møde en masse garnelskere. Det giver mig altid så meget inspiration og energi at komme ud på messer både som gæst og som udstiller.

Indtil videre har jeg følgende messeplaner som udstiller i 2023:

FiberFolk Vejle: 18. marts 2023 i Spinderihallerne i Vejle – læs mere og se den fulde liste over udstillere her. Eventet er åbent fra 10-16.

Strik i Danmarks Hjerte: 3. juni på Bastionen i Nyborg. Læs mere her.

FiberFolk Roskilde: 12.-13. august i hal 7 og 9 i Musicon i Roskilde. Læs mere om eventet her.

Jeg glæder mig rigtig meget til alle tre messer. FiberFolk plejer at være fantastisk godt – der er så mange dygtige udstillere og en helt fantastisk stemning.

Strik i Danmarks Hjerte var nyt sidste år, og i år er altså andet år med konceptet. I år er det endnu større end sidste år, hvilket betyder masser af spændende indlæg og endnu flere standeholdere med flot garn og tilbehør.

Jeg håber at se en masse af jer til et eller flere events. Og så må vi se, hvilke messer, jeg skal med til i efteråret – så langt er jeg ikke nået med planlægningen endnu, men det kommer.

//Birgitte, Tinki Fibres

Udgivet i Skriv en kommentar

Kom og mød Tinki Fibres

Min stand på Horsens Strikkefestival 2022

I 2022 kan du møde mig på disse messer:

  • FiberFolk i Spinderihallerne i Vejle – 12. marts
  • Strik i Danmarks Hjerte i Nyborg – 4. juni
  • FiberFolk i Roskilde 20.-21. august

Måske kommer der flere, men det er dem, jeg har planlagt indtil videre. Og så har jeg været afsted på Horsens Strikkefestival i slut februar.

Jeg elsker at være på messe og få lov til at møde en masse mennesker, der også nørder strik og garn. Når jeg er på messe, så får jeg så meget inspiration til nye farver og ting, jeg selv skal strikke, fordi alle har så flot hjemmestrik på. Derudover får jeg også en masse input og direkte feedback fra alle jer, som kommer og kigger og gramser garn i min stand.

Skriv endelig til mig på Instagram eller mail tinkifibres@gmail.com, hvis du kender til en messe i dit område, jeg bør kende til 🙂

Jeg håber, vi ses på en messe.

Kh Birgitte

Udgivet i Skriv en kommentar

Bæredygtig forsendelse

Bæredygtighed er vigtigt for mig i alle aspekter af virksomheden. Forsendelse og emballage er altid en af de store poster, når det kommer til at tage det bæredygtige valg. På mange områder kan man “spare” nogle ting væk – som både koster penge og bruger ressourcer. For eksempel kan man vælge at pakke ind i færre lag papir – lave smallere banderoler og så videre. Ting som både er gode for en virksomheds økonomi og mere bæredygtigt.

Det kan være svært at finde balancen mellem luksusfølelsen af en smukt emballeret pakke, en god pris, og samtidig også huske bæredygtigheden.

Jeg har for nu valgt at sende stort set alt garn i sorte ethical pack pakkeposer. Jeg ved godt, de ikke ser ualmindeligt flotte ud. Til gengæld er de lavet af 100 % genbrugsplast og produceret i Danmark. Hvis du husker at sortere det som plast, så er det en billig og bæredygtig emballage.

Derudover har jeg valgt at sende alle pakker med PostNord, hvor jeg har mulighed for at sende til hele EU og Norge – og betale en smule for at klimakompensere fragten.

På din pakkelabel kan du se logoet ovenfor – det er din garanti for, at forsendelsen er klimakompenseret.

“Pengene går til et unikt projekt i Hals Mose, der er blevet til i samarbejde med Den Danske Naturfond, hvor en tidligere stor højmose genoprettes. Ved at hæve vandstanden til et naturligt niveau, vil udledningen af drivhusgasser reduceres. I projektet forventes der en klimagevinst på ca. 1.750 tons CO₂-ækv. pr. år.

CO₂ vil blive bundet i jorden, så snart projektet er fysisk gennemført primo 2022. Desuden vil genoprettelsen af området give vilde dyr og planter flere levesteder – bl.a. traner, natugler og kongeørne, og områdets beboere, sommerhusgæster og turister får en ny naturperle med fri adgang året rundt.”

Udgivet i Skriv en kommentar

Miljøvenlig uldsæbe fra Eucalan

Jeg har fået et par forskellige varianter af den populære uldsæbe fra Eucalan på www.tinkifibres.dk.

Det er den uldsæbe, jeg altid selv bruger. Sæben kan bruges både i vaskemaskinen og til håndvask – og så behøver man ikke skylle den ud. Uldsæben indeholder lanolin, som hjælper til at pleje og blødgøre garnets fibre og samtidig mindske statisk elektricitet.

Eucalan uldvaskemiddel er fri for giftstoffer, blegemiddel, fosfater, parfume og farvestoffer. Eucalan er ph-neutral og alle duftstoffer kommer fra essentielle olier. Jeg forhandler den foreløbigt i 2 størrelser (100 og 500 ml).

Bemærk at Eucalan IKKE skal skylles ud, for derved at bevare lanolinen og de essentielle olier.

Sæben er hurtigt biologisk nedbrydelig og derfor skånsom for miljøet. Flaskerne er lavet af farvefri HDPE-plast, som er en type plastik, der er ekstremt velegnet til genanvendelse.

Find alle Eucalansæberne HER.

Udgivet i

Maskemarkører fra Kazuri

Kazuri Scandinavia laver de smukkeste strikkesmykker.

Kvinder i Kenya håndlaver alle perler og maskemarkører. Når du køber flotte og farverige markører, støtter du et fairtradeforetagende – og hjælper 300 kvinder i Kenya med at forsøge sig selv og deres børn.

Allerede inden åbningen af www.tinkifibres.dk i 2021, var jeg på besøg i showroomet hos Kazuri Scandinavia for at vælge maskemarkører. Markørerne består af håndlavede perler sat på wire. Hver perle og dermed hver markør er unik, fordi hver perle er formet og malet i hånden.

Jeg går forbi Kazuri-butikken hver eneste dag, og det betyder, at jeg i ny og næ kan smutte ind forbi og vælge nye maskemarkører, når behovet opstår – hvilket det jævnligt gør.

Jeg er blevet ret forelsket i historien om Kazuri. Kazuri handler nemlig både om at støtte en dansk virksomhed og at støtte kvinder i Kenya. For Kazuri er en fairtrade virksomhed, der beskæftiger cirka 300 kvinder i Kenya. Kazuri gør det muligt for mange enlige mødre og forsørgere at forsørge sig selv og deres børn.

KAZURI er medlem af World Fair Trade Organisation.

Smykkeværkstedet ligger i dag ved foden af Ngong Hills, på Karen Blixens nedlagte kaffefarm.

Nogle maskemarkører sælges stykvis, så du selv kan sammensætte dit eget sæt, og andre har jeg allerede samlet som sæt, så det er let at klikke hjem. Find alle maskemarkørerne her.

Maskemarkørerne er håndlavede perler på wire, som passer på både små og store pinde.

Hver perle er håndlavet, håndmalet og brændt ved ca. 1.200 grader. Leret kommer hovedsageligt fra Mount Kenya.