Udgivet i Skriv en kommentar

Bæredygtig forsendelse

Bæredygtighed er vigtigt for mig i alle aspekter af virksomheden. Forsendelse og emballage er altid en af de store poster, når det kommer til at tage det bæredygtige valg. På mange områder kan man “spare” nogle ting væk – som både koster penge og bruger ressourcer. For eksempel kan man vælge at pakke ind i færre lag papir – lave smallere banderoler og så videre. Ting som både er gode for en virksomheds økonomi og mere bæredygtigt.

Det kan være svært at finde balancen mellem luksusfølelsen af en smukt emballeret pakke, en god pris, og samtidig også huske bæredygtigheden.

Jeg har for nu valgt at sende stort set alt garn i sorte ethical pack pakkeposer. Jeg ved godt, de ikke ser ualmindeligt flotte ud. Til gengæld er de lavet af 100 % genbrugsplast og produceret i Danmark. Hvis du husker at sortere det som plast, så er det en billig og bæredygtig emballage.

Derudover har jeg valgt at sende alle pakker med PostNord, hvor jeg har mulighed for at sende til hele EU og Norge – og betale en smule for at klimakompensere fragten.

På din pakkelabel kan du se logoet ovenfor – det er din garanti for, at forsendelsen er klimakompenseret.

“Pengene går til et unikt projekt i Hals Mose, der er blevet til i samarbejde med Den Danske Naturfond, hvor en tidligere stor højmose genoprettes. Ved at hæve vandstanden til et naturligt niveau, vil udledningen af drivhusgasser reduceres. I projektet forventes der en klimagevinst på ca. 1.750 tons CO₂-ækv. pr. år.

CO₂ vil blive bundet i jorden, så snart projektet er fysisk gennemført primo 2022. Desuden vil genoprettelsen af området give vilde dyr og planter flere levesteder – bl.a. traner, natugler og kongeørne, og områdets beboere, sommerhusgæster og turister får en ny naturperle med fri adgang året rundt.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *